Unavený z hnedých? Všimnite si druhú zemiakovú misku..
Hovoríme o koláči, ktorý sa vyznačuje jasnou chuťou, šťavnatosťou a sýtosťou..
Pri príprave tohto jedla nie je nič zložité.A nebudete musieť strácať veľa času.
V tomto prípade získate skutočné kulinárske majstrovské dielo, ktoré svojou chuťou nie je v žiadnom prípade horšie ako zemiakové placky.
O recept na zaujímavé jedlo sa podelila Julia Arkhipová, odborníčka v publikácii siete Belnovosti v oblasti varenia, kuchárka a pekárka štvrtej triedy.
Recept na zemiakový koláč
Najprv musíte pripraviť náplň.Existuje veľa rôznych možností, ale k zemiakom sa najlepšie hodia huby.
Nakrájajte šampiňóny a opečte ich na panvici spolu s nakrájanou cibuľou.
Ďalej nastrúhame pol kila ošúpaných zemiakov, do vzniknutej hmoty pridáme trochu soli a korenia, pridáme trochu byliniek a 3 surové vajcia.Celý obsah nádoby dobre premiešajte.
Potom vložte polovicu výslednej zemiakovo-vaječnej zmesi do predhriatej panvice.
Medzivrstvou sú predtým zahriate šampiňóny s cibuľou.Vrchná vrstva je druhá polovica zemiakového cesta.
Panvicu prikryte pokrievkou, znížte teplotu a počkajte tretinu hodiny.
Potom odstráňte veko, otočte koláč, vráťte veko na miesto a varte misku ďalšiu štvrťhodinu.
Výsledkom bude naozaj mňamka, ktorá poteší snáď každého milovníka palaciniek.
Predtým bolo gurmánom povedané, čo pridať pri vyprážaní rýb, aby jedlo získalo chrumkavú zlatú kôrku.