HomeJedloAko pripraviť zemiakový gratin: nádherná príloha

Ako pripraviť zemiakový gratin: nádherná príloha

Čo je to zemiakový gratin, nevie každý, nehovoriac o tom, ako pripraviť túto skvostnú prílohu.

Sú to vlastne zemiaky zapečené v rúre v krémovej syrovej omáčke.Je ideálna na slávnostný stôl.

Odborníčka nášho časopisu Júlia Archipovová – kuchárka, pekárka štvrtej kategórie porozprávala, ako pripraviť zemiakový gratin.

Požadované: ‚V prípade, že by ste chceli, aby sa vám podarilo pripraviť zemiakový guláš, môžete si ho pripraviť:

  • zemiaky 6-8 ks.
  • cibuľa 1 ks.
  • cesnak 2 strúčiky.
  • smotana (20%) 200 ml.
  • mlieko (2,5 %) 400 ml.
  • syr 150 gr.
  • múka 3 PL.л.
  • maslo 50 gr.
  • rastlinný olej 1 PL.л.
  • mletý muškátový oriešok, čierne korenie, soľ podľa chuti.
  • Ako variť

    1.Ošúpané zemiaky nakrájajte na tenké okrúhle plátky, syr nastrúhajte na hrubom strúhadle.

    2.Ošúpeme a nakrájame cibuľu a cesnak, opražíme na rastlinnom oleji, kým zelenina nezmäkne, potom pridáme maslo, múku a premiešame.

    3.Po 3 minútach prilejeme mlieko, premiešame, pridáme soľ, muškátový oriešok a smotanu.Miešajte a keď omáčka zhustne, vypnite ju.

    4.Zemiaky poukladáme zvislo do formy na pečenie, zalejeme ich omáčkou, posypeme syrom a vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov Celzia na 55 minút.

    Keď sú hotové, posypeme ich bylinkami a podávame. . . . Ošúpané zemiaky nakrájajte na tenké okrúhle plátky, syr nastrúhajte na hrubom strúhadle.

    2.Ošúpeme a nakrájame cibuľu a cesnak, opražíme na rastlinnom oleji, kým zelenina nezmäkne, potom pridáme maslo, múku a premiešame.

    3.Po 3 minútach prilejeme mlieko, premiešame, pridáme soľ, muškátový oriešok a smotanu.Miešajte a keď omáčka zhustne, vypnite ju.

    4.Zemiaky poukladáme zvislo do formy na pečenie, zalejeme ich omáčkou, posypeme syrom a vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov Celzia na 55 minút.

    Keď sú hotové, posypeme ich bylinkami a podávame.Dobrú chuť!

    Sophie
    Sophie
    Dobrý deň, som Sophie, vaša sprievodkyňa vo svete hotelového a reštauračného textilu. S vášňou pre štýl a kvalitu sa rada delím o tipy a trendy, vďaka ktorým bude váš podnik ešte krajší a pohodlnejší. Objavte so mnou najnovšie kolekcie a praktické fakty pre dokonalú atmosféru!

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Nejoblíbenější

    Čo hovorí lekárska záznam republikánskej kandidátky Kamaly Harrisovej

    Viceprezidentka Kamala Harrisová, demokratická kandidátka na post prezidenta USA.prezidentské voľby, zverejnila v sobotu list od svojho lekára, v ktorom ju vyhlásil za zdravú...

    Čo robiť, ak je pôda príliš kyprá a drobí sa na prach: týmto by mal chalupár posypať zem.

    Mnohí chalupári sa sťažujú na takýto problém, ako je nadmerná hustota pôdy. Existuje však pomerne veľa záhradkárov, ktorí sa stretávajú s opačným problémom.Ide...

    Ako rozoznať rozmrazené a chladené mäso: hlavné znaky – nenechajte sa oklamať.

    K výberu mäsa - bez ohľadu na to, či v obchode alebo na trhu - by ste mali pristupovať so všetkou zodpovednosťou, ak...

    Liga národov: Taliansko vs Belgicko – súboj dňa sa hrá na Olimpicu

    V stredu 10. októbra o 21:45 hod. sa na Stadio Olimpico v Ríme uskutoční zápas Taliansko - Belgicko, ktorý sa započítava do 2. skupiny...

    Nedávné komentáře

    LenkaNovakova on Predaj domácich koláčov
    Emília Nováková on Pistáciový tvarohový koláč
    JankaKritická on Kávu určite zapite vodou!
    Lenka Nováková on Čo zasadiť po cibuli?