Gurmán, ktorý často jedáva draniky, bude mať skôr či neskôr chuť uvariť nejaké iné zemiakové jedlo.‘.
Koniec koncov, aj to najchutnejšie jedlo sa stane nudným, ak ho začnete jesť každý alebo takmer každý deň.
Aká je teda alternatíva k zemiakovým plackám?
Julia Archipova, kuchárka, pekárka štvrtej triedy a expertka internetového vydania Belnovosti v oblasti varenia, odporúča pripraviť zemiakové tvarohové placky.
Pokrm je mäkší a jemnejší ako draniki.
Okrem toho prítomnosť neočakávanej prísady (syra) zabezpečí extra jasnú chuť.
Aj zemiakové tvarohové koláče vyzerajú naozaj pekne.Tanier s takýmto pokrmom môžete pokojne položiť na slávnostný stôl.
Recept na zemiakové syrové koláče
Vezmite pol kilogramu zemiakov, ošúpte ich a uvarte.
Vodu scedíme, uvarenú zeleninu roztlačíme šťouchadlom, pridáme pár lyžíc mlieka a podobné množstvo rastlinného oleja.
Obsah hrnca dôkladne premiešajte.Mala by vzniknúť pomerne hustá zmes.
Keď pyré trochu vychladne, pridáme jedno surové vajce a 50 g nastrúhaného syra.Po opätovnom premiešaní použite tieto prídavky: 100 gramov múky a pol čajovej lyžičky kvásku.
Zmes ‚spracuj‘ ešte raz.Vznikne cesto, z ktorého sa budú bez problémov formovať tvarohové koláčiky.Nezabudnite si však ruky poprášiť múkou.
Môžete použiť náplň.Napríklad kúsok syra a nasekané bylinky.
Vzniknuté ‚puky‘ vložte na rozohriatu panvicu a opečte ich z oboch strán dozlatista.Jedna ‚várka‘ cheesecakov netrvá dlhšie ako 7 minút.
Získate pokrm, ktorý bude neuveriteľne chutný sám o sebe a bude sa výborne kombinovať s kyslou smotanou.Dobrú chuť!