Aj keď je ohnivá tráva autentický nápoj, pomerne nedávno si opäť získala popularitu..
Mnohí už túto rastlinu vyskúšali a ocenili jej jedinečný účinok na telo a zdravie..
Aby ste si však Ivan čaj mohli naplno vychutnať, musíte ho správne uvariť, odhaľuje kulinárska expertka nášho časopisu, kuchárka Julia Arkhipova, jemnosti.
Ako splniť úlohu
V prvom rade sa rozhodujeme pre varné náčinie.Ideálna je hlinená kanvica, ako pri klasických čínskych čajových obradoch.Porcelánový výrobok by tiež fungoval.
Potom priveďte vodu do varu a vylejte vnútro samotnej kanvice.
Na pol litra si pokojne zoberiete tri lyžice Ivan čaju.Umiestnite rastlinu do vyhrievanej kanvice.Skryjeme pod vekom.
Medzitým by mala voda vychladnúť aspoň na 90 stupňov.Naplňte čajník približne na 60 %.Počkáme päť minút a zalejeme zvyšným objemom vody.
Potom môžete bezpečne začať ochutnávať: aromatický a zdravý nápoj je pripravený.
Haha, takže ak si neviete pripraviť Ivan čaj, nie ste opravdovou pani domácou? Možno by som mala zrušiť všetky svoje sviatkové plány a radšej sa naučiť variť tento „magický“ nápoj!