Boršč je jedna z tých polievok, ktoré sa dajú nazvať úspešným, len ak sa uvaria.
Dosiahnuť tento cieľ niekedy nie je možné, pretože sme zvyknutí pripravovať jedlo po svojom.
Niektoré triky však obohatia každý boršč, hovorí odborníčka na varenie nášho časopisu, kuchárka Julia Archipova.
Aké tajomstvá môžete aplikovať?
Mäso musí mať kosť
Áno, nad takýmto vývarom sa budete musieť ‚potrápiť‘ a stráviť viac času, ale výsledok stojí za to. Boršč je sýty, voňavý a neuveriteľne lahodný.
Bravčové mäso
Nie každý vie, že je zvykom variť boršč z rôznych typov mäsa. V tomto prípade je možné splniť niekoľko úloh naraz. Najmä polievka bude oveľa chutnejšia a zaujímavejšia.
Na druhej strane pridanie bravčového mäsa urobí boršč bohatším.
Máslo: Máslo sa pridáva k boršči, ktorý sa pripravuje z masla, ktoré sa používa na výrobu masla
Aj tento trik sa dá bezpečne použiť na prípravu toho najpôsobivejšieho boršču. Vložený kúsok masla zmení boršč na nepoznanie.
Stane sa bohatým a neuveriteľne sýtym.
Ja osobne som skeptická voči pridávaniu masla do boršču. Mám pocit, že takýto „modifikovaný“ boršč už nebude mať ten pravý autentický chuťový zážitok. Možno skúsim ten tip, ale mám obavy, že by som uprednostnila klasickú verziu boršču bez masla.