Tradicionalne sa tekvica považuje za skutočnú ‚kráľovnú jesene‘, keďže sa začína jej zber.
To však nie je jediný dôvod, prečo sa jedlá na jej báze stali takými obľúbenými a žiadanými.
Tekvica je neuveriteľne zdravá a chutná, vysvetľuje odborníčka na varenie v našom časopise, kuchárka Julia Arkhipova.
Ako pripraviť tekvicovo-zázvorové lievance?
Zoznam výrobkov: tekvica, tekvica, tekvica, tekvica, tekvica, tekvica, tekvica
– Približne dvesto gramov tekvice;
– Asi šálka hladkej múky;
– Plátok čerstvého koreňa zázvoru (orientujte sa podľa svojej chuti);
– jedno slepačie vajce;
– soľ a korenie;
– olej na vyprážanie.
Spôsoby prípravy
Toto jedlo bude výbornou alternatívou k palacinkám alebo tradičným cuketovým placiek. Preto sa oplatí pokúsiť sa pripraviť jedlo, ktoré sa môže stať skutočným ‚hitom‘ jesene.
Tekvica a zázvor sa nastrúhajú a zmiešajú. Pridáme korenie, soľ a vajce a znova premiešame. Potom postupne pridávame múku, kým zmes nie je homogénna.
Zostáva už len smažiť efektné tekvicové lievance na dobre rozohriatej panvici s rastlinným olejom tri minúty z každej strany.