Existuje veľké množstvo tipov a odporúčaní týkajúcich sa prípravy šťavnatých kotliet.
Niekedy si dokonca môžu navzájom protirečiť, čo len komplikuje život žien v domácnosti.
Preto sa oplatí pripomenúť si tri najdôležitejšie triky dokonalého mletého rezňa, hovorí kuchárka Julia Archipova, kulinárska expertka nášho časopisu.
Z čoho sa skladajú
Nevarte z rovnakého druhu mäsa
Aj keď chcete variť kuracie alebo hovädzie rezne, stále sa oplatí pridať trochu bravčového mäsa.To dodá pokrmu nielen šťavnatosť, ale aj bohatšiu a výraznejšiu chuť.
Nešetrite cibuľou
Na kilogram mäsa by sa mali použiť aspoň dve stredne veľké cibule, aby bolo šťavnaté.Môžu sa strúhať, smažiť alebo mlieť na mäsovom mlynčeku.
Cibule by ste sa však rozhodne nemali vzdať.
Trochu masla
Ak použijete toto tajomstvo, kotlety budú vždy štandardom šťavnatosti.Je potrebné vziať kúsok masla, zmraziť ho, nakrájať strúhadlom a rovnomerne rozdeliť do mletého mäsa.