Pečivo niektorých hostiteliek napriek všetkej usilovnosti už po niekoľkých hodinách stuhne.
Na druhej strane profesionálni cukrári udržujú svoje výrobky mäkké a čerstvé niekoľko dní.
To sa dá ľahko vysvetliť tým, že kuchári aktívne používajú profesionálne triky, vysvetľuje odborníčka na varenie nášho časopisu, kuchárka Julia Arkhipova.
Aké triky sa oplatí poznať
Kvalita múky
Aby pečivo zostalo dlho mäkké, uprednostňuje sa najkvalitnejšia múka najvyššej triedy.
Minerálne látky
Málokto vie, že zavedenie pitnej vody s plynmi do cesta pomáha pečivu zostať čerstvé a mäkké niekoľko dní.
Med
Tento trik sa zdá byť ešte nečakanejší, avšak naozaj funguje.Stačí do cesta vložiť len jednu malú lyžičku medu, aby výrobky z múky vydržali čo najdlhšie čerstvé.
Škrob
Je potrebné vniesť malé množstvo škrobu, aby výrobky vydržali dlho čerstvé.Druh škrobu však nehrá úlohu.