Palacinky vo všeobecnosti nemajú veľa spoločného so správnou výživou, a to kvôli použitiu menej zdravých ingrediencií.
Okrem toho majú vysoký obsah kalórií bez významného prínosu pre organizmus.
Avšak, svoju rodinu môžete prekvapiť neuveriteľne chutnými a dokonca zdravými palacinkami, odhaľuje tajomstvo kuchárka Julia Arkhipova, odborníčka na kulinárstvo nášho časopisu.
Ako pripravíte palacinky zo zelenej pohánky
Zoznam ingrediencií
– Šálka zelenej pohánky;
– Približne 300 ml vody;
– pol malej lyžičky soli;
– dve lyžice topinambúrového sirupu alebo javorového sirupu.
Postup prípravy
Najlepšie je nechať pohánku v nádobe s vodou na noc. Ráno je potrebné zvyšok vody vypustiť a krúpy presunúť do mixéra. Potom pridajte uvedené množstvo vody, soľ a vybraný sirup. Šľahajte do hladkej konzistencie.
Konzistencia by mala byť krémová. Potom sa môžete pustiť do vyprážania na rozohriatej panvici, ktorú je potrebné potrieť dostatočným množstvom rastlinného oleja.