Ak si stále myslíte, že omeletu bez mlieka nie je možné pripraviť, tento recept vás presvedčí o opaku.
Podľa odborníčky internetového vydania BelNovosti, kuchárky Júlie Archipovovej, existuje jedna prísada, ktorá môže nahradiť uvedený výrobok, a tou je kyslá smotana.
Nebude stačiť akákoľvek kyslá smotana – v obchode hľadajte stredne tučnú kyslú smotanu, približne 15 percent.
Návod krok za krokom
Vezmite vhodnú misu, rozšľahajte v nej 4 vajcia a pridajte 4 lyžice kyslej smotany.Treba pridať aj štipku soli a poriadne premiešať.
Homogénnu zmes nalejte do panvice alebo pekáča vymasteného olejom.
Omeletu varte pod zatvorenou pokrievkou, kým nie je úplne uvarená.
Je ťažké povedať presný čas – tento parameter závisí od veľkosti použitého riadu a množstva prísad.
Omeletu podávajte s nadrobno nasekanými čerstvými bylinkami.Pokrm môžete doplniť varenými párkami alebo salámami, prípadne plátkami šunky.