Nové zemiaky sú chutné samé o sebe.Zo všetkých prísad na jeho prípravu stačí vziať maslo a čerstvý kôpor.Ale toto je už prekonaná fáza.
Jednoducho existuje luxusné jedlo, ktoré sa dá pripraviť práve počas tohto uponáhľaného obdobia – najjemnejšie suflé..
Ako variť nám prezradila odborníčka nášho magazínu Julia Arkhipova, kuchárka a pekárka štvrtej kategórie.
Budete potrebovať:
Ako variť
1.Ošúpané zemiaky musíte uvariť v osolenej vode do mäkka a rozdrviť.
2.Potom zašľaháme vajíčko, pridáme smotanu a hmotu vyšľaháme mixérom.
3.Zeleninu nakrájajte, pridajte do pyré spolu s korením a premiešajte.
4.Zapekaciu misu vymastíme maslom a rozložíme do nej pyré v rovnomernej vrstve.
5.Pečieme 15 minút v rúre vyhriatej na 180 stupňov Celzia.
Niekoľko minút pred pripravenosťou posypte strúhaným syrom a bylinkami.Dobrú chuť!
Predtým sme vám povedali, čo má rada bravčová masť a ako ju osoliť, aby ste boli hrdí.
Vaša tvorba receptu je pútavá a precízna, no zdá sa mi, že by ste mohli viac zdôrazniť dôležitosť správneho načasovania varenia zemiakov. Mäkkosť zemiakov je kľúčová pre konečnú textúru suflé, možno by bolo vhodné spomenúť aj správnu veľkosť kúskov zeleniny pre rovnomernú distribúciu chuti počas pečenia. Ďakujem za recept a teším sa na vaše ďalšie príspevky!