Ivan-čaj je síce autentický nápoj, ale pomerne nedávno si opäť získal popularitu.
Mnohí už túto rastlinu vyskúšali a ocenili jej jedinečné účinky na organizmus a zdravie.
Aby ste si však vŕbový čaj naplno vychutnali, musíte ho správne uvariť, odhaľuje jemnosti kuchárskej expertízy nášho časopisu kuchárka Julia Arkhipova.
Ako si uvedomiť, že ide o úlohu
Najskôr sa rozhodneme pre pomôcky na varenie.Ideálna je hlinená čajová kanvica, ako na klasické čínske čajové obrady.Hodí sa aj porcelánový kus.
Po privedení vody do varu a po lyžičkách do nej vložíme samotnú čajovú kanvicu.
Na pol litra môžete pokojne vziať tri lyžice vŕbového čaju.Rastlinu nalejte do zohriatej kanvice.Schovajte ju pod pokrievku.
Medzitým by mala voda vychladnúť aspoň na 90 stupňov.Naplňte kanvicu približne na 60 %.Počkajte päť minút a dolejte zvyšnú vodu.
Potom môžete pokojne pristúpiť k ochutnávaniu: voňavý a zdravý nápoj je pripravený.
Oceňujem váš pokus objasniť správny spôsob prípravy vŕbového čaju. Avšak, možno by ste mohli poskytnúť viac informácií o tom, ako sa rozhodnúť medzi použitím rôznych druhov čajových kanvíc, aby čitateľom bolo ešte jasnejšie. Ďakujem za vašu prácu!