Aby sa dražéki hrdzo podávali na stôl, musia mať krásnu farbu.
Výsledok nie je vždy taký dokonalý.
Preto sa oplatí poznať tajomstvá, ktoré vám umožnia pripraviť jedlo s veľkolepou farbou, hovorí odborníčka na varenie nášho časopisu, šéfkuchárka Julia Arkhipova.
O akých trikoch sa oplatí vedieť
Používajte cibuľu správnym spôsobom
Je známe, že táto zložka dokáže chrániť dražéki pred stmavnutím, ale musí sa používať správne. Na tento účel sa zelenina prejde cez mlynček na mäso a okamžite sa zmieša s rozdrvenými zemiakmi.
V tomto prípade bude farba určite veľkolepá.
Kyslá smotana
Tento trik používajú mnohí kuchári, ktorým sa darí podávať krásne zlatisté dražéki. Stačí, ak do prípravy pridáte niekoľko malých lyžičiek kyslej smotany.
Citróny
Na zachovanie efektnej farby pokrmu postačí malé množstvo citrónovej šťavy. Výskytu kyslosti sa netreba obávať: neobjaví sa žiadny odtieň chuti.
Neodkladajte
Čím dlhšie zostane príprava na dražéki v kuchyni, tým je vyššia pravdepodobnosť, že zemiaky stmavnú. Preto sa pokúste jedlo uvariť naraz.