Ak ste blázon do sladkostí a sortiment najbližšej cukrárne je už dosť nudný, existuje cesta von..
Odborníčka online publikácie BelNovosti, kuchárka Julia Arkhipová, odporúča pripraviť dezert vlastnými rukami – najmä preto, že sa nemusíte obťažovať vrstvami koláčov, pretože tento recept používa ako základ koláča sušienky..
Na rýchly, jednoduchý, no napriek tomu veľmi chutný koláčik pre celú rodinu budete potrebovať:
Maslo vyberte z chladničky vopred, aby sa mierne roztopilo a šľahajte ho mixérom spolu s kondenzovaným mliekom.
Pomocou valčeka alebo iného vhodného nástroja rozdrvte sušienky, kým sa nerozdrvia.
Ostáva už len zmiešať všetky ingrediencie dokopy (okrem čokolády).
Výslednú hmotu preneste do formy na jar a opatrne ju vyrovnajte, potom posypte strúhanou čokoládou.
Koláč necháme niekoľko hodín odstáť na chladnom mieste, potom môžeme podávať.
Naozaj úžasný nápad! Určite sa budem s radosťou pustiť do prípravy tohto koláča, veď kto by mal záujem o vrstvy chutných a šťavnatých koláčov, že?