Každý kuchár vie, že kvalitná omáčka sa môže stať jeho skutočnou vizitkou..
Túto techniku si môžu všimnúť aj ženy v domácnosti..
Tento doplnok dokáže premeniť aj obyčajné jedlo.Nie je potrebné pripravovať zložité omáčky s veľkým počtom komponentov, hovorí kuchárka Yulia Arkhipova, kuchárka nášho časopisu.Niekedy bude najlepšia možnosť z dostupných ingrediencií.
Ako pripraviť omáčku z kyslej smotany a cesnaku
Zoznam komponentov
– pohár kyslej smotany (percento obsahu tuku môže byť akékoľvek);
– tri strúčiky cesnaku;
– zväzok kôpru;
– soľ a korenie;
– trochu tvrdého syra.
Proces varenia
Najskôr nastrúhajte syr pomocou strúhadla.Jeho množstvo je možné upraviť podľa vlastného uváženia.Nakrájajte cesnak a kôpor nožom.
Vezmite kyslú smotanu a pridajte do nej prísady.
Potom pridajte soľ a korenie.
Dobre premiešame a podávame.
Táto omáčka bude ideálnym doplnkom k zemiakom (vareným, vyprážaným, pečeným v rúre), kuraciemu mäsu, zelenine, haluškám a ryži.Preto sa dá bezpečne nazvať univerzálnym.
Nemôžem sa dočkať, aby som vyskúšala tento recept! Určite ho budem zdieľať s priateľmi a rodinou. Avšak, nezdá sa ti, že pridanie tvrdého syra môže skresliť chuť kyslej smotany a cesnaku? Možno by bolo lepšie vyskúšať omáčku bez neho a uvidieť, ako to ovplyvní celkový dojem.