Iba nezasvätení vnímajú diétu ako súbor potravinových obmedzení.Znalí ľudia radi dodržiavajú diétu, aj keď je ich hmotnosť v poriadku.
Faktom je, že diétne jedlá môžu byť nielen zdravé, ale aj veľmi chutné.Príkladom môže byť omeleta z cukety.
Odborníčka nášho časopisu Julia Archipova, kuchárka, pekárka štvrtej kategórie, porozprávala, ako pripraviť chutné a užitočné jedlo.
Požadované: ‚V prípade, že by ste chceli pripraviť jedlo, ktoré by bolo vhodné, aby ste ho pripravili v reštaurácii, je potrebné, aby ste ho pripravili
Ako variť
1.Cuketu zbavte šupky a semienok, nastrúhajte ju na hrubom strúhadle, osoľte a nechajte odkvapkať prebytočnú šťavu.Paradajky nakrájame na tenké plátky, syr nastrúhame na hrubom strúhadle.
2.Oddelene rozšľaháme vajcia, pridáme kyslú smotanu, nasekané bylinky.
3.Vmiešame cuketu a vaječnú zmes.
4.Na rozohriatu panvicu položíme paradajky, potom na ne nalejeme cuketovo-vajíčkovú zmes, posypeme syrom a pod pokrievkou na miernom ohni varíme 5-7 minút.Dobrú chuť!