Zemiaky sa považujú za nenahraditeľnú zložku boršču..
V skutočnosti existuje alternatíva k slávnemu členovi nočnej rodiny..
Existuje zelenina, ktorá dodáva polievke chutnejší vzhľad.
Boršč získava jasnejšiu chuť a stáva sa jemným.
A jedlo sa ukáže byť užitočnejšie, ak nahradíte zemiaky inou zeleninou.
Ktorý presne? Na túto otázku odpovedala Julia Arkhipova, odborníčka v kulinárskej oblasti online publikácie Belnovosti, kuchárka a pekárka štvrtej triedy.
Ideálna alternatíva zemiakov v boršči
Pri príprave boršču odborník radí nahradiť zemiaky sladkými zemiakmi.
Vďaka tejto zložke získa polievka ľahkú sladkastú chuť.
Navyše konzistencia boršču bude dokonalá.
Ďalšou výhodou sladkých zemiakov oproti zemiakom je prítomnosť väčšieho množstva živín v nich.
Sladké zemiaky majú tiež nie tak vysoký glykemický index.
Mimochodom, zemiaky v boršči je možné nahradiť nielen sladkými zemiakmi, ale aj karfiolom.Ďalšou chutnou a zdravou alternatívou nočného lístia je fazuľa.
Predtým sa gurmánom hovorilo o troch trikoch, vďaka ktorým je boršč rubín.
Možno je to trochu kontroverzné, ale zemiaky sú pre mňa neoddeliteľnou súčasťou boršču. Mám pocit, že by bez nich stratil svoju autentickú chuť a kúsok tradičnej ruskej kuchyne. Ale je úžasné, že existujú rôzne kreatívne spôsoby, ako experimentovať s alternatívnymi zložkami. Skúsím aj sladké zemiaky a zistím, či ma dokážu prekvapiť!