Ideálna kukurica by mala byť jemná, šťavnatá a mať mierne sladkú príchuť.
Čo má robiť gurmán, ktorý nemôže získať mladé klasy?.
Čo robiť v prípade, že sa ukáže, že kukurica je stará?
Našťastie je veľmi jednoduché zabezpečiť, aby takéto klasy varením príliš neztvrdli.
Stačí, ak prezretú kukuricu správne pripravíte na tepelnú úpravu.
O užitočný trik sa podelila Julia Archipova, odborníčka v oblasti kulinárstva, kuchárka, pekárka štvrtej kategórie internetového vydania Belnovosti.
Ako zaliať starú kukuricu pred varením
Klasy by sa mali najprv očistiť od šupiek.
Potom vložte kukuricu do hlbokej, ale nie veľmi širokej nádoby a zalejte ju mliekom zriedeným čistou vodou (na jeden objem mliečneho nápoja by mal pripadnúť jeden objem čírej tekutiny).
V takejto zmesi by mali klasy odpočívať 4 hodiny.
Po ukončení postupu by sa kukurica mala uvariť klasickým spôsobom. Ak hovoríme o starej kukurici, spracovanie vo vriacej vode by malo trvať jeden a pol až dve hodiny. Zrelé klasy sa môžu variť pol hodiny a mladé klasy sa môžu variť 20 minút.
Hotový pokrm sa môže potrieť nielen soľou, ale aj zmäknutým maslom: bude ešte chutnejší a jemnejší.
Double-checking the authenticity of this „trick“ – isn’t soaking the old corn in milk a bit too unconventional? While I appreciate the creativity, wouldn’t it be more prudent to stick to traditional methods for cooking corn? Perhaps a more reliable approach could be suggested to enhance the flavors without compromising on the texture.