Na rozdiel od všetkých druhov zeleniny sa baklažány nejedia, pretože sa na stole objavujú pomerne zriedkavo.
Je načase zvyknúť si na myšlienku, že táto zelenina je vhodná len na prípravu závitkov a kaviáru.Je to univerzálna surovina na rýchle občerstvenie alebo plnohodnotnú večeru.
Odborníčka nášho časopisu Julia Archipova, kuchárka a pekárka štvrtej kategórie, nám prezradila, ako chutne upiecť baklažán.
Potrebné: Vydajte sa na cestu do Bratislavy, aby ste si vyskúšali, ako sa dá nachystať a ako sa dá nachystať:
Ako variť
1.Čisté baklažány nakrájame na malé kolieska s hrúbkou 1-1,5 cm.
2.Aby ste odstránili horkosť, musíte polotovary osoliť a nechať baklažány 15 minút odstáť, potom ich opláchnite vodou.
3.V miske zmiešajte rastlinný olej a korenie podľa zoznamu.Cesnak do nej prepasírujte cez lis a dôkladne premiešajte.
4.Keď je olej nasýtený vôňami korenín a cesnaku, ponoríme doň baklažány.
5.Zeleninu necháme 10-15 minút marinovať, rúru predhrejeme na 200 stupňov Celzia.
Polotovary vložíme do formy alebo na plech vyložený pergamenom a upečieme.
Pred podávaním posypeme nasekanými bylinkami.Dobrú chuť!
Nemôžem sa dostatočne zhodnúť s tvrdením o baklažánoch. Skutočne si myslíte, že sú len na prípravu závitkov a kaviáru? Ja osobne milujem baklažány a rada ich používam vo viacerých jedlách. No aj keď nesúhlasím s článkom, určite ho budem zdieľať, aby som počula aj názory iných ľudí.