HomeJedloAko piecť baklažány v rúre: nemôžete si ich odtrhnúť od uší.

Ako piecť baklažány v rúre: nemôžete si ich odtrhnúť od uší.

Na rozdiel od všetkých druhov zeleniny sa baklažány nejedia, pretože sa na stole objavujú pomerne zriedkavo.

Je načase zvyknúť si na myšlienku, že táto zelenina je vhodná len na prípravu závitkov a kaviáru.Je to univerzálna surovina na rýchle občerstvenie alebo plnohodnotnú večeru.

Odborníčka nášho časopisu Julia Archipova, kuchárka a pekárka štvrtej kategórie, nám prezradila, ako chutne upiecť baklažán.

Potrebné: Vydajte sa na cestu do Bratislavy, aby ste si vyskúšali, ako sa dá nachystať a ako sa dá nachystať:

  • baklažány 2-3 ks
  • rastlinný olej 3 PL.л.
  • paprika 1 lyžička.л.
  • zmes aromatických byliniek 1 lyžička.л.
  • cesnak 2-5 strúčikov.
  • soľ, korenie podľa chuti.
  • čerstvé bylinky.
  • Ako variť

    1.Čisté baklažány nakrájame na malé kolieska s hrúbkou 1-1,5 cm.

    2.Aby ste odstránili horkosť, musíte polotovary osoliť a nechať baklažány 15 minút odstáť, potom ich opláchnite vodou.

    3.V miske zmiešajte rastlinný olej a korenie podľa zoznamu.Cesnak do nej prepasírujte cez lis a dôkladne premiešajte.

    4.Keď je olej nasýtený vôňami korenín a cesnaku, ponoríme doň baklažány.

    5.Zeleninu necháme 10-15 minút marinovať, rúru predhrejeme na 200 stupňov Celzia.

    Polotovary vložíme do formy alebo na plech vyložený pergamenom a upečieme.

    Pred podávaním posypeme nasekanými bylinkami.Dobrú chuť!

    Sophie
    Sophie
    Dobrý deň, som Sophie, vaša sprievodkyňa vo svete hotelového a reštauračného textilu. S vášňou pre štýl a kvalitu sa rada delím o tipy a trendy, vďaka ktorým bude váš podnik ešte krajší a pohodlnejší. Objavte so mnou najnovšie kolekcie a praktické fakty pre dokonalú atmosféru!

    1 COMMENT

    1. Nemôžem sa dostatočne zhodnúť s tvrdením o baklažánoch. Skutočne si myslíte, že sú len na prípravu závitkov a kaviáru? Ja osobne milujem baklažány a rada ich používam vo viacerých jedlách. No aj keď nesúhlasím s článkom, určite ho budem zdieľať, aby som počula aj názory iných ľudí.

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Nejoblíbenější

    Či je potrebné na jeseň prekopávať záhony: skvelá správa, ale nie pre všetkých zeleninárov

    Jedným z večných sporov medzi dážďovkami a pestovateľmi zeleniny je, či je potrebné na jeseň po zbere úrody záhony prekopávať. Má zmysel...

    Prečo by sa alkoholické nápoje nemali zapíjať rajčinami: Pamätajte si to na celý život

    Občerstvenie s alkoholickými nápojmi a niektorými potravinami môže spôsobiť vážne poškodenie zdravia.Jednou z potravín, ktoré by sa rozhodne nemali konzumovať ako občerstvenie, sú...

    Horčičné kuracie rezne v chrumkavom trojobale – obed, ktorý si zamilujete.

    Tento recept na kuracie prsia v horčičnej marináde je vynikajúcou voľbou pre milovníkov šťavnatého a chutného mäsa. Marináda z horčice dodáva mäsu intenzívnu chuť,...

    Kedy zasiať ozimnú cibuľu: pestovateľom na dači sme povedali o osobitnostiach jesennej výsadby

    Niektorí záhradkári považujú za potrebné vysadiť okrem cesnaku pod zimou aj cibuľu. Výsadba zimnej cibule si však vyžaduje o niečo viac pozornosti. Okrem...

    Nedávné komentáře

    LenkaNovakova on Predaj domácich koláčov
    Emília Nováková on Pistáciový tvarohový koláč
    JankaKritická on Kávu určite zapite vodou!
    Lenka Nováková on Čo zasadiť po cibuli?