Olivierový šalát má veľa vlastností, ale nedá sa presne nazvať pikantným..
Jedlo má naopak veľmi zdržanlivú a lakonickú chuť..
To však neznamená, že sa nedá dať vhodná príchuť, odhaľuje tajomstvá kuchárka z nášho časopisu, kuchárka Julia Arkhipova.
Aké metódy možno zvážiť?
Výmena klobásy
Ak chcete zaujímavý odtieň chuti a vône, potom by ste mali klobásu pokojne nahradiť údeninami.Môžete použiť aj šunku alebo slaninu.
Tieto komponenty premenia klasický Olivier šalát.
Buzhenina s krevetami
Áno, túto možnosť Olivier nemožno nazvať možnosťou rozpočtu, ale na dovolenku alebo významný dátum môžete zvážiť recept.
Namiesto klobásy sa odporúča použiť krevety (varené) s vareným bravčovým mäsom.
Na klasickú veľkosť šalátu budete musieť vziať asi sto gramov vareného bravčového mäsa a asi 150 gramov varených morských plodov.
Pepper
Pred obliekaním šalátu budete musieť pridať štipku akéhokoľvek korenia.Ak chcete viac korenia, pokojne zvoľte čili prášok alebo kajenské korenie.
Ale môžete sa obmedziť na papriku alebo čierne korenie.
Po prečítaní článku som získala nový pohľad na prípravu Olivier šalátu. Súhlasím s autorkou, že je možné experimentovať s prísadami a ozvláštniť chuť tohto tradičného jedla. No zároveň sa mi zdá, že pôvodná jednoduchosť a autentičnosť receptu by sa mala dodržať. Možno by bolo lepšie nezmeniť príliš veľa, aby sme si uchovali klasický, nenapodobiteľný šalát. Ďakujem za zaujímavé tipy!