Na prípravu leča sa zvyčajne používajú papriky domáceho pôvodu. Existuje niekoľko receptov, ktoré uspokoja rôzne chute.
Pre hostinských je ponúkaný paprikáš na balkánsky spôsob. Hovorí sa, že to nie je len recept, ale skutočný dar odboha!
Naša odborníčka Júlia Archipovová, kuchárka a pekárka štvrtej triedy, nám prezradí, ako správne variť.
Potrebné suroviny: Vydajte sa do kuchyne a vyskúšajte pripraviť jedlá, ktoré potrebujete na varenie:
Postup prípravy
1. Papriky umyte, odstráňte stopky a semienka, a nakrájajte podľa vlastnej fantázie – na plátky alebo rezance.
2. Cesnak ošúpte a nakrájajte na tenké plátky.
3. Vodu priveďte do varu, pridajte soľ, cukor, čierne korenie, cesnak a nakrájané papriky.
4. Priveďte do varu a varte 7 minút, potom pridajte ocot a polievku nalejte do sterilizovaných pohárov.
Poháre uzavrite, obráťte hore dnom a po vychladnutí polievky ich uložte na uskladnenie.
Neviem, či rozumiem použitiu čierneho korenia v tomto recepte na papriky na zimu. Mysleli ste si čierne korenie alebo ste mali na mysli inú prísadu? Možno by bolo zaujímavé experimentovať s inými koreninami!