Mnohí ľudia používajú klasickú strúhanku len preto, aby si kotlety udržali tvar a neboli príliš mastné.
Na tento účel sa však môžu použiť aj iné výrobky.
Vo výsledku stačí jedna daná zmena, aby boli kotlety zaujímavejšie, hovorí kulinárska expertka nášho časopisu, kuchárka Julia Arkhipova.
Čo môžete použiť namiesto strúhanky
Mleté arašidy bez soli
Ak chcete pripraviť kotlety s neobyčajne zaujímavou chuťou, skúste nahradiť strúhanku nasekanými arašidmi.Takéto riešenie bude patriť k najkurióznejším.
Ryžová múka
Ak máte radi krásne kotlety s peknou zlatistou farbou, neexistuje lepšia obloha ako ryžová múka.Je oveľa ‚ľahšia‘ ako ostatné možnosti a dokáže jedlu dodať neuveriteľne pôsobivú chuť.
Chia semienka
Ak chcete, aby boli vaše kotlety chrumkavé a zdravé, môžete namiesto bežnej strúhanky použiť módnu superpotravinu – semienka chia.
Chuť kotliet získa príjemný orechový nádych.