Je dôležité, aby bolo možné krájať cibuľu bez trhlín, keďže táto zložka sa používa takmer vo všetkých hlavných jedlách..
Síra obsiahnutá v kompozícii však často spôsobuje slzy aj tým najsilnejším a najodolnejším ľuďom..
Preto sa oplatí využívať vo svojej praxi známe kulinárske tajomstvá, o svoje skúsenosti sa podelí kuchárka Julia Arkhipová, odborníčka v oblasti varenia v našom časopise.
Aké triky môžu pomôcť?
Chladnička
Mnoho ľudí vie, že cibuľa stratí časť svojej schopnosti spôsobiť slzy, ak desať minút leží na poličke chladničky.
Potom ho môžete bezpečne skartovať.
Mraznička
Tu by mal nôž „odpočívať“ predtým, ako začnete variť.Príslušenstvo môžete nechať 5-10 minút.To bude stačiť na to, aby ste sa vyhli plaču pri práci s lukom.
Tanier so studenou vodou
Ak potrebujete nakrájať viac ako jednu cibuľu, stojí za to byť na bezpečnej strane.Do taniera musíte naliať studenú vodu.Ak je to možné, pridajte niekoľko kociek ľadu.
Položte nádobu na stôl a počas procesu varenia pravidelne spracovávajte nôž.
Veľmi zaujímavé informácie o krájaní cibule bez slz. No myslíte si, že úplne odstránenie slz pri krájaní cibule by mohlo ovplyvniť chuť jedla? Možno by bolo lepšie zachovať aspoň trochu autentického kulinárskeho zážitku.