Keď sa gazdiná zamýšľa nad tým, ako by mohla zlepšiť chuť a štruktúru mäsa, ako prvé jej napadne marinovanie.
Je to určite účinná metóda, ale nie každému vyhovuje, pretože marináda trochu mení pôvodnú chuť výrobku.
V tejto súvislosti odborníčka internetového vydania BelNovosti, kuchárka Julia Archipova, navrhuje použiť alternatívnu metódu, vďaka ktorej môže byť mäso mäkšie a šťavnatejšie a zachovať si chuť.
Hrubá morská soľ
Ak chcete mäso zmäkčiť, potrite ho hrubou morskou soľou so zrniečkami 0,4 až 0,7 mm a nechajte ho 40 až 60 minút v chladničke.
To je dostatočný čas na to, aby soľ prenikla do štruktúry mäsa, zvlhčila ho a zmäkčila vlákna, ale bez toho, aby stihla vylúčiť šťavy.
Na konci opláchnite alebo oškrabte soľ a môžete podniknúť ďalšie kroky na prípravu mäsa.
Alkohol
Táto možnosť je vhodná pre tých, ktorí chcú dusiť mäso, ale obávajú sa, že skončí tvrdé a suché.
Víno a koňak dodávajú mäsu zvláštnu chuť, ale vodka jeho chuť nemení.Na 1 kg bravčového mäsa postačí 50-gramový panák vodky.
Hoci sa alkohol v dôsledku tepelnej úpravy odparuje, neodporúča sa takto pripravené pokrmy dávať deťom.
Je skvelé, že Julia Archipova ponúka alternatívnu metódu na prípravu mäsa, ale či je použitie hrubej morskej soli naozaj vhodné pre každého? Čo si myslíte?