Lov na líšky je v auguste v plnom prúde.Mnohí však stále nevedia o prospešných vlastnostiach huby, napriek tomu, že sa aktívne nakupuje od obyvateľstva..
Huba je známa ako prírodný, účinný a bezpečný liek na parazity, no napriek tomu väčšina gazdiniek považuje za potrebné ich pred varením uvariť..
Odborníčka nášho časopisu Julia Arkhipova, kuchárka a pekárka štvrtej triedy, nám prezradila, ako variť líšky.
Vyprážané líšky
Mladé huby netreba variť ani namáčať v slanej vode.
Neobsahujú červy, a to všetko vďaka prospešným látkam, ktoré zabíjajú (aj v ľudskom tele) parazity a ich vajíčka.
Navyše, predvarenie líšok zhoršuje ich chuť.
Preto sa mladé líšky jednoducho očistia, umyjú a potom sa vlhkosť odparí na panvici a vypráža.
Zmrazovanie
Pred zmrazením sa odporúča uvariť alebo smažiť líšky.
Dôvodom je, že po rozmrazení budú chutiť horko.
Odporúča sa tiež uvariť huby zakúpené na trhu alebo nie mladé, ale už veľké líšky.
Pred zmrazením ich povarte 10-15 minút a pred vyprážaním ich nechajte 7-10 minút vo vriacej vode.
Máme tu ďalšiu „expertku“, ktorá radí, ako variť líšky. Možno by sme mali skôr premýšľať nad tým, či vôbec chceme jesť huby, ktoré sú bežne predmetom diskusií o ich správnom spracovaní.