Jeseň je výborným obdobím na prípravu chutných a zdravých dezertov.
Jablká pripravené v rúre sú vynikajúcim príkladom.
Odborníčka na varenie nášho časopisu, kuchárka Julia Arkhipova, sa podelila o jednoduchý a chutný recept na pochúťku.
Ako upiecť jablká so škoricou
Zoznam ingrediencií
– Dve jablká;
– Veľká lyžica prírodného tekutého medu;
– trochu masla (nie viac ako desať gramov);
– malá lyžička mletej škorice.
Spôsob prípravy
Jablká možno vziať z akejkoľvek odrody podľa vlastného uváženia.Najprv dôkladne umyte hlavnú zložku, osušte šupku a rozdeľte ju na dve rovnaké časti.
Po odstránení všetkého nepotrebného – semien s priehradkami.
Ovocie vložte do formy na pečenie.Každú polovicu polejeme medom a posypeme mletou škoricou.Na každé jablko je tiež dobré dať trochu masla.
Misku prikryjeme vrstvou fólie a pečieme pol hodiny pri teplote 180 stupňov.Presný čas pečenia však závisí od vašej rúry.
Lahodný a zdravý dezert je pripravený na podávanie.