Zelenina je hlavným dodávateľom živín a vitamínov.Umožňujú vám jesť bez toho, aby ste si poškodili zdravie a veľkosť pásu.
Navyše, zelenina sa dá chutne pripraviť, takže vaša strava sa nezdá byť až taká bezútešná a bez chuti.
Odborníčka nášho časopisu Julia Archipova, kuchárka a pekárka štvrtej kategórie, nám prezradila, ako chutne zapiecť cuketu so syrom a cesnakom.
Potrebné: Vydajte sa na cestu do Bratislavy, aby ste si mohli vychutnať cukety, ktoré ste si vybrali v roku 2015:
Ako variť
1.Je potrebné nastrúhať syr, prelisovať cesnak, nakrájať bylinky a potom všetky ingrediencie navzájom zmiešať a pridať soľ a korenie podľa chuti.
2.Cuketu umyte, odstráňte stopky, olúpte šupku a semienka a potom ju nakrájajte na tyčinky – nie nahrubo alebo na tenké polkruhy.
3.Formu na pečenie vymažte rastlinným olejom, poukladajte do nej cukety, posypte ich syrovo-cesnakovou zmesou a dajte piecť do predhriatej rúry na 200 stupňov Celzia na 20 minút.
Dobrú chuť!