Určite si mnohí všimli, že chuť kotliet sa výrazne líši podľa toho, kto ich pripravil.
Existujú však určité pravidlá, ktoré pomôžu zlepšiť kvalitu pokrmu bez ohľadu na zvolený recept.
Odborníčka na varenie nášho časopisu, kuchárka Julia Arkhipova, nám prezradí, aké tajomstvá pomôžu, aby boli kotlety čo najchutnejšie.
Aké jednoduché jemnosti si musíte zapamätať
Predstavte cibuľu správnym spôsobom
Cibuľu nekrájajte nahrubo a neposielajte ju do mletého mäsa: kotlety nebudú šťavnatejšie a budú mať zvláštny chuťový nádych.
Lepšie je nakrájať cibuľu nadrobno a osmažiť ju.Kotlety budú oveľa chutnejšie.
Nepoužívajte vajcia
Nemajte obavy, že sa kotlety rozpadnú: vo väčšine prípadov sa to nestane.Stačí, ak rezne dobre prehnetiete.
Pre istotu môžete pridať trochu škrobu alebo krupice.
Na druhej strane, vajcia môžu spôsobiť, že rezne budú tvrdé.
Neformujte veľké kotlety
Takýto pokrm sa jednoducho neupečie alebo sa rozpadne, keď ho otočíte.Preto používajte štandardnú veľkosť kotliet.