HomeJedloAké je tajomstvo lahodných dreniek: podrobný recept pre začínajúcich kuchárov

Aké je tajomstvo lahodných dreniek: podrobný recept pre začínajúcich kuchárov

Draniki sa už dávno prestali nazývať jednoduchým, hoci chutným jedlom – teraz sú v kategórii skutočnej kulinárskej klasiky, ktorá si získala srdcia mnohých ľudí na celom svete.

Napriek tomu, že každá rodina si môže nájsť svoj vlastný jednoduchý a nepochybne chutný recept, každá hostiteľka má svoje malé tajomstvá, ktoré robia jej draniki výnimočnými.

Dnes vám odborníčka internetového vydania BelNovosti, kuchárka Julia Archipovová ponúka zoznámiť sa s klasickým receptom tohto zemiakového pokrmu a pridať k nemu niekoľko nových nápadov.

Aké prísady sú potrebné na draniki

Na chutné červené palacinky so zlatistou kôrkou budete potrebovať:

  • 600 g zemiakov,.
  • 1 vajce,.
  • 1 cibuľa,.
  • 1 polievková lyžica múky s odmerkou,.
  • 0,5 čajovej lyžičky citrónovej šťavy,.
  • soľ a korenie podľa chuti,.
  • 100 ml rastlinného oleja na vyprážanie,.
  • kyslá smotana (omáčka z kyslej smotany) na podávanie.
  • Ako pripraviť chutné palacinky

    Zemiaky a cibuľu je potrebné ošúpať a nastrúhať na jemnom strúhadle.Mimochodom, práve veľkosť otvorov v strúhadle ovplyvňuje štruktúru palaciniek: z najemno nastrúhaných zemiakov sa pripravujú najjemnejšie palacinky, ktoré sa aj dobre pečú.

    Aby ste zabránili stmavnutiu zemiakov, spojte zemiakovú zmes s citrónovou šťavou a premiešajte.

    Potom vyžmýkajte prebytočnú šťavu tak, že nastrúhané zemiaky vložíte do cedníka a necháte ich 10 minút namočené.Ak túto radu nebudete dodržiavať, placky nebudú chrumkavé.

    Pridáme ostatné prísady: múku, vajce, soľ a čierne korenie a premiešame.

    Keď je olej riadne rozohriaty, vložte zemiakovú zmes na panvicu.Palacinky smažte na strednom ohni 3-3,5 minúty z každej strany, kým sa nevytvorí zlatistá kôrka.

    Hotový pokrm utrite papierovými utierkami, aby ste sa zbavili prebytočného tuku, a môžete ho podávať na stôl.

    Sophie
    Sophie
    Dobrý deň, som Sophie, vaša sprievodkyňa vo svete hotelového a reštauračného textilu. S vášňou pre štýl a kvalitu sa rada delím o tipy a trendy, vďaka ktorým bude váš podnik ešte krajší a pohodlnejší. Objavte so mnou najnovšie kolekcie a praktické fakty pre dokonalú atmosféru!

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Nejoblíbenější

    Čo hovorí lekárska záznam republikánskej kandidátky Kamaly Harrisovej

    Viceprezidentka Kamala Harrisová, demokratická kandidátka na post prezidenta USA.prezidentské voľby, zverejnila v sobotu list od svojho lekára, v ktorom ju vyhlásil za zdravú...

    Čo robiť, ak je pôda príliš kyprá a drobí sa na prach: týmto by mal chalupár posypať zem.

    Mnohí chalupári sa sťažujú na takýto problém, ako je nadmerná hustota pôdy. Existuje však pomerne veľa záhradkárov, ktorí sa stretávajú s opačným problémom.Ide...

    Ako rozoznať rozmrazené a chladené mäso: hlavné znaky – nenechajte sa oklamať.

    K výberu mäsa - bez ohľadu na to, či v obchode alebo na trhu - by ste mali pristupovať so všetkou zodpovednosťou, ak...

    Liga národov: Taliansko vs Belgicko – súboj dňa sa hrá na Olimpicu

    V stredu 10. októbra o 21:45 hod. sa na Stadio Olimpico v Ríme uskutoční zápas Taliansko - Belgicko, ktorý sa započítava do 2. skupiny...

    Nedávné komentáře

    LenkaNovakova on Predaj domácich koláčov
    Emília Nováková on Pistáciový tvarohový koláč
    JankaKritická on Kávu určite zapite vodou!
    Lenka Nováková on Čo zasadiť po cibuli?