Draniki sa už dávno prestali nazývať jednoduchým, hoci chutným jedlom – teraz sú v kategórii skutočnej kulinárskej klasiky, ktorá si získala srdcia mnohých ľudí na celom svete.
Napriek tomu, že každá rodina si môže nájsť svoj vlastný jednoduchý a nepochybne chutný recept, každá hostiteľka má svoje malé tajomstvá, ktoré robia jej draniki výnimočnými.
Dnes vám odborníčka internetového vydania BelNovosti, kuchárka Julia Archipovová ponúka zoznámiť sa s klasickým receptom tohto zemiakového pokrmu a pridať k nemu niekoľko nových nápadov.
Aké prísady sú potrebné na draniki
Na chutné červené palacinky so zlatistou kôrkou budete potrebovať:
Ako pripraviť chutné palacinky
Zemiaky a cibuľu je potrebné ošúpať a nastrúhať na jemnom strúhadle.Mimochodom, práve veľkosť otvorov v strúhadle ovplyvňuje štruktúru palaciniek: z najemno nastrúhaných zemiakov sa pripravujú najjemnejšie palacinky, ktoré sa aj dobre pečú.
Aby ste zabránili stmavnutiu zemiakov, spojte zemiakovú zmes s citrónovou šťavou a premiešajte.
Potom vyžmýkajte prebytočnú šťavu tak, že nastrúhané zemiaky vložíte do cedníka a necháte ich 10 minút namočené.Ak túto radu nebudete dodržiavať, placky nebudú chrumkavé.
Pridáme ostatné prísady: múku, vajce, soľ a čierne korenie a premiešame.
Keď je olej riadne rozohriaty, vložte zemiakovú zmes na panvicu.Palacinky smažte na strednom ohni 3-3,5 minúty z každej strany, kým sa nevytvorí zlatistá kôrka.
Hotový pokrm utrite papierovými utierkami, aby ste sa zbavili prebytočného tuku, a môžete ho podávať na stôl.