Vafle pripravené v elektrickom vaflovači môžu byť skvelým doplnkom raňajok, obeda alebo večere.
Niekedy si však hostiteľky s nevôľou všimnú, že vafle nie sú až také dobré, ako by chceli.
O príčinách a spôsoboch riešenia tohto problému porozprávala kuchárka Julia Archipovová, expertka internetového vydania BelNovosti.
Prečo vafle nie sú chrumkavé, tvrdé a lepia sa
Pri príprave vafľového cesta si príliš nepotrpíte na jeho miesenie: ak je cesto príliš husté, vafle vyjdú tuhé a ťažké.
Konečný výsledok ovplyvňuje aj recept: najprv si prečítajte zoznam prísad.V prípade prítomnosti vajec a masla budú vafle opečenejšie a chrumkavejšie na rozdiel od vaflí bez týchto produktov.
Ak má cesto nízky obsah tuku, je pravdepodobné, že sa pečivo bude lepiť na povrch vaflovača.
Ak si všimnete, že prvá ‚várka‘ sa ťažko odstraňuje, pridajte do cesta maslo alebo rastlinný olej.Neodporúča sa však ním mastiť povrch elektrického vaflovača, pretože vzniknutých usadenín sa bude ťažko zbavovať.
Posledná vec: ak ste už uvarili vafle, nenechávajte ich na tanieri.Hotové pečivo uložte na stojan, aby sa zabránilo jeho navlhnutiu a chrumkavosti.