Paradajková šťava patrí medzi najzdravšie zimné prípravky, ktoré si môžete pripraviť doma.
Je prospešná pre pečeň, tráviaci trakt a jej príprava nie je náročnejšia ako príprava šalátov alebo iných zimných prípravkov.
Odborníčka nášho časopisu Júlia Archipovová, kuchárka, pekárka štvrtej kategórie, prezradila, ako pripraviť paradajkovú šťavu.
Požadované: ‚V prípade, že by ste chceli, aby sa vám podarilo pripraviť paradajkový šalát, môžete si ho kúpiť v reštaurácii, kde sa nachádza:
Ako variť
1.Čisté paradajky nakrájajte na štvrtiny a rozmixujte v mixéri alebo presuňte cez mlynček na mäso.
2.Vzniknuté pyré pretrite cez sito.Semienka a zvyšnú šupku treba vyhodiť.
3.Do vzniknutej hmoty pridajte soľ a cukor, prelejte ju do hrnca a postavte na sporák.
4.Šťavu treba priviesť do varu a potom variť 15 minút.
Nalejte do sterilizovaných pohárov, uzavrite viečkami a skladujte na tmavom a chladnom mieste.
Paradajková šťava je vraj zdravšia na pitie bez soli a jej chuťové vlastnosti možno zlepšiť bazalkou.