Zemiakové rolky plnené kuracím mäsom sú skvelou kombináciou chrumkavých zemiakových placiek a šťavnatej kuracej zmesi.Toto jedlo je skvelé na rodinné obedy alebo ako zaujímavé pohostenie pre hostí.Rozdrvené zemiakové placky s čerstvou zeleninou a voňavou kuracou zmesou tvoria jedinečnú chuťovú kombináciu.
Ingrediencie: 1
Na zemiakovú placku:
Na kuraciu zmes:
Postup
1) Príprava zemiakovej placky:
Surové zemiaky nastrúhajte nahrubo, potom ich opláchnite vo vode, aby ste odstránili prebytočný škrob.Dôkladne ich pretlačte cez cedidlo.K nastrúhaným zemiakom pridáme vajce, nadrobno nakrájanú červenú a zelenú papriku, cibuľu, petržlenovú vňať, múku, soľ, korenie a drvenú rascu.Všetko dobre premiešajte.
2) Pečenie zemiakových placiek:
Na plech na pečenie (42 × 32 cm) položte papier na pečenie a potrite ho olejom.Zemiakovú zmes vylejte na pripravený plech, rovnomerne ju rozotrite a pečte v rúre vyhriatej na 200 °C približne 25 minút, kým placka nie je zlatistá a chrumkavá.
3) Príprava kuracej zmesi:
Na panvici rozohrejeme trochu oleja a opražíme na ňom cibuľu, kým nezesklovatie.Pridajte nakrájané kuracie mäso a smažte asi 6-7 minút, kým mäso nezíska zlatistú farbu.Potom pridajte červenú a zelenú papriku a roztlačený cesnak.Osolíme, okoreníme a dusíme, kým zelenina nie je mäkká, ale stále chrumkavá.Nakoniec pridajte nastrúhaný edamame, premiešajte a zmes odložte bokom.
4) Zostavenie závitkov:
Upečenú zemiakovú rolku nechajte chvíľu vychladnúť.Potom na ňu rovnomerne rozotrite kuraciu zmes a placku opatrne zrolujte ako roládu.Môžete ju nechať chvíľu vychladnúť a nakrájať na porcie.
Tipy: Na záver si pripravte fašírky, ktoré sa vám budú páčiť, a potom si ich dajte do misy
Záver
Zemiakové rolky plnené kuracím mäsom sú skvelou voľbou pre všetkých milovníkov chrumkavých a šťavnatých jedál.Tento recept je jednoduchý, ale zároveň veľmi chutný, takže je ideálny na rodinné stolovanie.Vyskúšajte túto pochúťku a doprajte si kombináciu chutí, ktorá vás nadchne.