Draniki by mali mať skôr zlatistú ako modrozelenú farbu, ale častejšie sa stáva opak.
Je to preto, že zemiaky majú tendenciu tmavnúť.Vôbec to nie je problém, len musíte vedieť, aký výrobok pridať do zmesi na draniki.
Odborníčka nášho časopisu Julia Archipova, kuchárka a pekárka štvrtého stupňa, nám povedala, čo treba pridať.
Kulinárske tajomstvá
Na dražé je lepšie užívať škrobnaté hľuzy – ‚Aurora‘, ‚Scarb‘ a iné.Po potretí zemiakov však pomerne rýchlo stmavnú.
Tomu sa však dá predísť pridaním jednej polievkovej lyžice čerstvej citrónovej šťavy.
Ak nemáte k dispozícii citrón, postačí aj jablčný ocot.
Prísady sa nepridávajú do úplne uvarenej hmoty, ale len do rozdrvených zemiakov.
Hmota by sa mala nechať vylúhovať, potom by sa mala prebytočná zemiaková šťava vypustiť a varenie môže pokračovať.
Do zemiakov môžete pridať aj nastrúhanú cibuľu, aby ste zabránili zmene farby zemiakov.
Okrem toho pridávajú gazdinky do zmesi na draniki nastrúhanú cuketu, tekvicu, mrkvu alebo čerstvé bylinky.