Čoskoro sa pestovatelia na dači pustia do aktívneho zberu papriky.
Koncom leta a začiatkom jesene budú mať mnohí majitelia vidieckych pozemkov obrovské zásoby chutnej a šťavnatej zeleniny.
Problémom je, že paprika pomerne rýchlo stráca svoju čerstvosť.
A vy chcete, aby plody zostali šťavnaté a chutné celé mesiace!
Hneď zdôrazníme: zeleninu by ste nemali zmrazovať.Papriku je však potrebné chrániť nejakým materiálom.
Ako predĺžiť trvanlivosť papriky
Máte bohatú úrodu obľúbenej záhradnej plodiny? Neponáhľajte sa hneď poslať papriky do pivnice!
Plody najprv umyte a potom úplne odstráňte všetky kvapky vody z povrchu.
Potom ‚zabaľte‘ každú papriku.Ako ‚ochranný materiál‘ môžete použiť obyčajný list papiera formátu A4.
Nech sa to zdá akokoľvek zvláštne, použitie ťažkého papiera je tajomstvom, ako si zeleninu uchovať dlhý čas.
Papriky zostanú chutné a šťavnaté až šesť mesiacov.
Nezabudnite, že tieto plody by sa mali skladovať pri teplote 0.+2 stupne.Vlhkosť vzduchu je žiaduca od 80 do 90 percent.