Prvé chody by mali byť samozrejme tekuté, ale nie ‚prázdne‘.
Takéto jedlo nebude nikomu chutiť, pretože je to skôr vývar s niekoľkými prísadami.
Situácia sa však vždy dá napraviť, hovorí kuchárska expertka nášho časopisu, šéfkuchárka Julia Archipova.
Ako zachrániť polievku, ktorá je príliš tekutá
Quinoa
Ak ste túto užitočnú obilninu ešte stále nezaradili do jedálnička, je čas situáciu napraviť.Výhodou tejto zložky je, že sa v polievke uvarí doslova za desať minút.
Červená a žltá šošovica
Iba tieto odrody strukovín sú známe svojím okamžitým rozkladom a pri dlhšej tepelnej úprave konzistenciou zemiakovej kaše.
Šošovica je tiež ideálnou potravinou na podporu zásad správnej výživy.
Kukuričná krupica
Táto zložka má viskóznu štruktúru a pomáha aj tej najtekutejšej polievke, aby bola hustejšia.Vo väčšine prípadov stačí jedna polievková lyžica.
Hrachové vločky
Ide o ďalší chutný a užitočný produkt, ktorý si nevyžaduje varenie, ale dokáže dodať tekutej polievke kvalitnú konzistenciu.