Profesionálni kuchári pridávajú pri smažení miešaných vajec na panvicu trochu vody.
Vďaka tomu získate dokonalé miešané vajíčka.Povieme vám, ako to funguje a ako tento lifehack správne aplikovať.
Prečo pri vyprážaní miešaných vajec pridávať vodu
Ak do panvice nalejete trochu vody, vajíčka sa uvaria v pare.
Bielok a žĺtok dosiahnu správnu konzistenciu už za pár minút, pokrm bude dokonalý.
Na povrchu žĺtka sa objaví tenký biely film, ktorý naznačuje, že vajcia sú úplne uvarené.
Pri vyprážaní miešaných vajec existujú dva spôsoby pridávania vody.Prvý spôsob spočíva vo vyprážaní na malom množstve rastlinného oleja a pridávaní vody po tom, ako sa bielkoviny začnú zrážať.Po pridaní vody by mala byť panvica zakrytá pokrievkou.
Druhou možnosťou je pridanie vody na začiatku vyprážania.Nalejte vodu do panvice tak, aby pokryla dno tenkou vrstvou, priveďte do varu, rozbite vajcia, znížte teplotu, panvicu zakryte pokrievkou.