Slivkový koláč z jogurtového cesta s drobenkou je dokonalou kombináciou šťavnatých sliviek, ľahkého a nadýchaného cesta a chrumkavej drobenky.Tento koláč je skvelou voľbou pre milovníkov ovocných dezertov, ktorí si chcú vychutnať jesennú sezónu sliviek.Poďme na recept!
Navštívte aj našu skupinu Sladké inšpirácie na recepty na Facebooku, kde každý deň nájdete skvelé tipy.
Slivkový koláč z jogurtového cesta s drobenkou
Čo budeme potrebovať:
Cesto:
Ostatné:
Omrvinky:
Ako postupovať:
1.Najprv si pripravte čerstvé slivky, z ktorých vydlabte kocku, prekrojte ju na polovicu a preložte do misky.
2. Cesto: Do misy dáme cukor, vložíme zmäknuté maslo a pridáme vanilkový cukor – šľaháme 1 minútu a potom za stáleho šľahania postupne pridávame vajcia.Potom do misy vmiešame biely jogurt alebo kyslú smotanu a potom preosejeme preosiaty prášok do pečiva a preosiatu múku, ktoré postupne pridávame do zmesi cesta – šľaháme, kým nie je nadýchané.
3.Pripravte si formu na pečenie s rozmermi 28 x 18 cm vyloženú pergamenom a vymastenú rastlinným olejom.
4.Vzniknuté cesto rozotrite a uhlaďte do pripravenej formy na pečenie a poukladajte slivkové polmesiačiky vedľa seba.
5. Drobenie: Do misy dáme múku, pridáme cukor a vložíme zmäknuté maslo – rukami rozdrobíme na jemnú mrveničku.
6.Získanou omrvinkou posypte slivkové cesto a vložte ho do rúry.
7.Pečte v predhriatej rúre 40-45 minút pri 180 °C dozlatista.
8.Po upečení koláč vyberte z formy, odstráňte pergamen a nakrájajte.
9.Jemný slivkový koláč z jemného bieleho jogurtového cesta s drobenkou podávajte so sladkosťou, skvelou chuťou a pôvabom.
Priatelia, prajeme vám dobrú chuť!
Ak máte aj vy svoj obľúbený recept, nezabudnite nám o ňom povedať v našej facebookovej skupine Prima kuchárka a navštívte aj skupinu Prima inšpirácie, kde každý deň nájdete množstvo skvelých receptov