HomeReceptySlivkový koláč z jogurtového těsta s drobenkou

Slivkový koláč z jogurtového těsta s drobenkou

Slivkový koláč z jogurtového cesta s drobenkou je dokonalou kombináciou šťavnatých sliviek, ľahkého a nadýchaného cesta a chrumkavej drobenky.Tento koláč je skvelou voľbou pre milovníkov ovocných dezertov, ktorí si chcú vychutnať jesennú sezónu sliviek.Poďme na recept!

Navštívte aj našu skupinu Sladké inšpirácie na recepty na Facebooku, kde každý deň nájdete skvelé tipy.

Slivkový koláč z jogurtového cesta s drobenkou

Čo budeme potrebovať:

Cesto:

  • 160 g cukru.
  • 100 g zmäknutého masla.
  • 1/2 čajovej lyžičky vanilkového cukru alebo vanilkového extraktu.
  • 3 vajcia.
  • 100 g bieleho jogurtu alebo kyslej smotany.
  • 15 g prášku do pečiva.
  • 280 g múky.
  • Ostatné:

  • 13-15 čerstvých sliviek.
  • rastlinný olej – na vymastenie formy.
  • Omrvinky:

  • 3 polievkové lyžice múky.
  • 2 polievkové lyžice cukru.
  • 40 g zmäknutého masla.
  • Ako postupovať:

    1.Najprv si pripravte čerstvé slivky, z ktorých vydlabte kocku, prekrojte ju na polovicu a preložte do misky.

    2. Cesto: Do misy dáme cukor, vložíme zmäknuté maslo a pridáme vanilkový cukor – šľaháme 1 minútu a potom za stáleho šľahania postupne pridávame vajcia.Potom do misy vmiešame biely jogurt alebo kyslú smotanu a potom preosejeme preosiaty prášok do pečiva a preosiatu múku, ktoré postupne pridávame do zmesi cesta – šľaháme, kým nie je nadýchané.

    3.Pripravte si formu na pečenie s rozmermi 28 x 18 cm vyloženú pergamenom a vymastenú rastlinným olejom.

    4.Vzniknuté cesto rozotrite a uhlaďte do pripravenej formy na pečenie a poukladajte slivkové polmesiačiky vedľa seba.

    5. Drobenie: Do misy dáme múku, pridáme cukor a vložíme zmäknuté maslo – rukami rozdrobíme na jemnú mrveničku.

    6.Získanou omrvinkou posypte slivkové cesto a vložte ho do rúry.

    7.Pečte v predhriatej rúre 40-45 minút pri 180 °C dozlatista.

    8.Po upečení koláč vyberte z formy, odstráňte pergamen a nakrájajte.

    9.Jemný slivkový koláč z jemného bieleho jogurtového cesta s drobenkou podávajte so sladkosťou, skvelou chuťou a pôvabom.

    Priatelia, prajeme vám dobrú chuť!

    Ak máte aj vy svoj obľúbený recept, nezabudnite nám o ňom povedať v našej facebookovej skupine Prima kuchárka a navštívte aj skupinu Prima inšpirácie, kde každý deň nájdete množstvo skvelých receptov

    VIDEO NÁVOD:

    Sophie
    Sophie
    Dobrý deň, som Sophie, vaša sprievodkyňa vo svete hotelového a reštauračného textilu. S vášňou pre štýl a kvalitu sa rada delím o tipy a trendy, vďaka ktorým bude váš podnik ešte krajší a pohodlnejší. Objavte so mnou najnovšie kolekcie a praktické fakty pre dokonalú atmosféru!

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Nejoblíbenější

    Čo hovorí lekárska záznam republikánskej kandidátky Kamaly Harrisovej

    Viceprezidentka Kamala Harrisová, demokratická kandidátka na post prezidenta USA.prezidentské voľby, zverejnila v sobotu list od svojho lekára, v ktorom ju vyhlásil za zdravú...

    Čo robiť, ak je pôda príliš kyprá a drobí sa na prach: týmto by mal chalupár posypať zem.

    Mnohí chalupári sa sťažujú na takýto problém, ako je nadmerná hustota pôdy. Existuje však pomerne veľa záhradkárov, ktorí sa stretávajú s opačným problémom.Ide...

    Ako rozoznať rozmrazené a chladené mäso: hlavné znaky – nenechajte sa oklamať.

    K výberu mäsa - bez ohľadu na to, či v obchode alebo na trhu - by ste mali pristupovať so všetkou zodpovednosťou, ak...

    Liga národov: Taliansko vs Belgicko – súboj dňa sa hrá na Olimpicu

    V stredu 10. októbra o 21:45 hod. sa na Stadio Olimpico v Ríme uskutoční zápas Taliansko - Belgicko, ktorý sa započítava do 2. skupiny...

    Nedávné komentáře

    LenkaNovakova on Predaj domácich koláčov
    Emília Nováková on Pistáciový tvarohový koláč
    JankaKritická on Kávu určite zapite vodou!
    Lenka Nováková on Čo zasadiť po cibuli?