Česká cesnaková polievka sa skladá z malého počtu ingrediencií.A všetky sú jednoduché a cenovo dostupné.
Napriek tomu je toto jedlo skutočným majstrovským kuchárskym dielom.
Polievka je výdatná, bohatá a má veľmi výraznú chuť.
Nie je preto prekvapením, že sa toto jedlo stalo obľúbeným nielen u mnohých ľudí v Českej republike, ale aj u gurmánov z iných krajín.
Yulia Arkhipova, odborníčka na varenie, kuchárka a pekárka štvrtej kategórie, prezradila, ako sa pripravuje česká cesnaková polievka.
Recept na českú cesnakovú polievku
Vezmite veľký hrniec, vložte doň 400 gramov bravčového mäsa a zalejte ho 1,5 litrom studenej vody.
Naplnený hrniec položte na sporák a zapnite varnú dosku.
Keď tekutina v hrnci začne bublať, budete musieť lyžicou odstrániť penu, vhodiť do hrnca bobkový list a znížiť teplotu na minimum.
Kým sa mäso varí, vezmite 3 zemiaky, ošúpte ich a nakrájajte na kocky.
Potom ošúp jednu cibuľu a nakrájaj zeleninu rovnakým spôsobom ako zemiaky.
V ďalšom kroku nakrájanú cibuľu orestujte.Keď zelenina získa zlatistú farbu, pridáme 3 nasekané strúčiky cesnaku.
Potom nakrájame na kocky dva plátky ražného chleba a vzniknuté kúsky osmažíme.Výsledkom bude strúhanka, ktorú budete potrebovať pri zdobení pokrmu.
Keď je bravčové mäso hotové, vezmite druhú panvicu, vložte do nej rozdrvené mäso a pridajte predtým nakrájané zemiaky, potom vzniknutú zmes zalejte precedeným vývarom.
Túto polievku začnite variť.Keď sú zemiaky hotové, pridaj do misky predtým pripravenú zmes cesnaku a cibule a prilej jedno surové vajce (tenkým pramienkom).Ako ďalšiu prísadu môžete použiť nasekané bylinky.
Polievku, do ktorej boli pridané takmer všetky ingrediencie, je potrebné priviesť do varu.
Potom by sa mal hrniec odstrániť z variča.Časť polievky by sa mala naliať do tanierov.Každá porcia by sa mala ‚ozdobiť‘ strúhankou.
Hotovo! Polievka vás príjemne prekvapí svojou lahodnou a výživnou chuťou.