Ak uprednostňujete skladovanie sezónneho ovocia a zeleniny v mrazničke, nezabudnite, že potraviny nie je vhodné opätovne zamrazovať.
V tejto súvislosti odborníčka internetového vydania BelNovosti, kuchárka Julia Archipovová, radí pripraviť polotovary do mrazničky na porcie.
Na tento účel sú najlepšie formy určené na zmrazovanie ľadu.
Do ich buniek môžete umiestniť pečienky, bylinky alebo napríklad zeleninové zmesi a potom kocky vybrať a použiť, kedykoľvek ich budete potrebovať.
Pokiaľ ide o konzervované potraviny, mali by ste ich odložiť na tmavé a chladné miesto, kam nedopadá slnečné svetlo.
Okrem toho by prípravky ponechané na takomto mieste nemali byť vystavené prudkým zmenám teploty – inak sa zvyšuje riziko, že uhorky prasknú a džemy skvasia alebo splesnejú.
Po odstránení viečka z džemu uchovávajte nádobu v chladničke a snažte sa jej obsah spotrebovať do troch až štyroch dní.
Na vyberanie výrobku z pohára používajte len čistú lyžicu, aby ste zabránili predčasnému znehodnoteniu výrobku.