Mnoho ľudí si myslí, že smaženie cibule je najjednoduchšia kulinárska úloha, ktorú ľahko zvládne aj človek bez skúseností.
Každému sa však cibuľa podarí inak..
Treba si uvedomiť, že kvalita celého pokrmu bude do veľkej miery závisieť od tejto zložky, hovorí odborníčka na varenie nášho časopisu, kuchárka Julia Arkhipova.
Preto niektoré skúsené gazdinky zavádzajú do procesu smaženia cibule špeciálne ďalšie komponenty.
Čo to dáva
Úloha sódy
Ak pridáte len jednu štipku jedlej sódy, vyprážaná cibuľa sa doslova premení.Zelenina bude mať krásnu farbu a veľmi príjemný chuťový nádych.
Jedlá sóda tiež neutralizuje špecifický zápach cibule.
Prečo pridať cukor
A tento kulinársky trik vám umožní dopriať si skutočnú karamelizovanú cibuľu, ktorá bude ‚ozdobou‘ každého jedla.
Na dosiahnutie pozitívneho účinku stačí zaviesť pol čajovej lyžičky cukru.
Okrem bežného cukru je možné zaviesť aj varianty trstinového a hnedého cukru.