Mnohí si pamätajú na palacinky podávané v školských jedálňach.
Jedlo bolo neuveriteľne nadýchané.
Palacinky boli tiež veľmi červené a dobre sa hodili k džemu.
Chcete si pripomenúť chuť svojho detstva? Potom si skúste doma pripraviť školské palacinky!
Najprv sa však dozviete o dvoch dôležitých nuansách.Inak vám palacinky nevyjdú naozaj vzdušné, vláčne a chutné.
Nuansy pri príprave školských palaciniek
Julia Archipova, expertka internetového vydania Belnovosti v oblasti kuchárstva, kuchárka, pekárka štvrtej kategórie, zdôrazňuje: kuchári pri príprave tohto jedla nepoužívali kefír.Namiesto fermentovaného mliečneho nápoja sa nalialo veľa vody.
Medzi školskými palacinkami a bežnými palacinkami je ešte jeden dôležitý rozdiel: použitie čerstvého droždia.
Ako pripraviť školské palacinky
Vezmi veľmi veľkú a hlbokú nádobu, nalej do nej pol litra teplej vody.
Pridajte 15 g čerstvého droždia a jedno slepačie vajce, prisypte soľ (1 lyžičku.litra) a kryštálový cukor (1 PL).л.so sklíčkom).
Ďalšou prísadou je pol kilogramu preosiatej múky.
Obsah nádoby dôkladne premiešajte a cesto nechajte na teplom mieste 60 minút.
Po uplynutí tohto času budete mať základ, ktorý má 2-násobok pôvodného objemu.
Zostáva už len vyprážať hranolčeky.Lívance budú zlatisté, veľmi nadýchané, krehké a neuveriteľne chutné.