Táto morčacia polievka s domácimi rezancami a zeleninou je tradičný recept, ktorý vás zahreje a zasýti.Vďaka dlhému vareniu morčacieho mäsa získava polievka bohatú a plnú chuť, ktorú dokonale dopĺňa čerstvá zelenina a jemné domáce rezance.Pridanie čerstvých byliniek, ako je petržlen a libeček, dodáva polievke sviežosť a jemnú arómu.Táto polievka je nielen chutná, ale aj plná výživných zložiek.
Navštívte aj našu skupinu na Facebooku Slané inšpirácie na recepty, kde každý deň nájdete skvelé tipy na slané jedlá.
Morčacia polievka s domácimi rezancami a zeleninou
Ako postupovať:
Ako pokračujeme:
1.Očistite a umyte morčacie mäso.Dajte ho variť do studenej vody a pridajte 1-2 čajové lyžičky soli.
2.Pravidelne zbierajte penu.
3.Pridajte 2 celé cibule a 1 čajovú lyžičku celého korenia.Varte na miernom ohni s vidličkou 90-100 minút, kým sa mäso ľahko neoddelí od kostí.
4.Medzitým si pripravte rezance: Zmiešajte 50 g múky, 3 žĺtky a štipku soli.
5.Hnetieme 15 minút, vytvarujeme guľu, zabalíme ju do potravinovej fólie a necháme 30 minút odpočívať.
6.Cesto rozvaľkajte na veľmi tenký plát, zrolujte a nakrájajte na tenké alebo širšie rezance.Rezance rozložte a nechajte ich 30 minút schnúť.
7.Keď je moriak uvarený, vyberte ho spolu s cibuľou a vývar sceďte.
8.Mäso vykostite a nakrájajte.
9.Nakrájaj 2 cibule, 2 mrkvy, 1 koreň paštrnáka a 1/4 zeleru.Pridáme ich do precedeného vývaru a varíme 20 minút.
10.Nakrájajte papriky (červenú, žltú a zelenú) a pridajte ich spolu s mrazenou fazuľou do vývaru.Varte ďalších 15 minút.
11.Pridajte 1,2 litra vývaru a 320 ml paradajkovej šťavy.Potom pridajte domáce rezance a varte 6 minút.
12.Nakoniec pridajte nasekanú petržlenovú vňať a klinčeky, premiešajte a nechajte 10 minút pod pokrievkou.
Hotovo!
Dobrú chuť!
Ak máte aj vy svoj obľúbený recept, nezabudnite nám o ňom povedať v našej skupine Prima kuchárka na Facebooku a navštívte aj skupinu Prima inšpirácie, kde každý deň nájdete množstvo skvelých receptov