HomeReceptyMorčacia polievka s domácimi rezancami a zeleninou - tradičný recept plný arómy

Morčacia polievka s domácimi rezancami a zeleninou – tradičný recept plný arómy

Táto morčacia polievka s domácimi rezancami a zeleninou je tradičný recept, ktorý vás zahreje a zasýti.Vďaka dlhému vareniu morčacieho mäsa získava polievka bohatú a plnú chuť, ktorú dokonale dopĺňa čerstvá zelenina a jemné domáce rezance.Pridanie čerstvých byliniek, ako je petržlen a libeček, dodáva polievke sviežosť a jemnú arómu.Táto polievka je nielen chutná, ale aj plná výživných zložiek.

Navštívte aj našu skupinu na Facebooku Slané inšpirácie na recepty, kde každý deň nájdete skvelé tipy na slané jedlá.

Morčacia polievka s domácimi rezancami a zeleninou

Ako postupovať:

  • 2 morčacie krídla, mŕtvola z krku, 1 spodná časť nohy.
  • 4 cibule.
  • 2 mrkvy.
  • 1 koreň paštrnáka.
  • 1/4 stredne veľkej hľuzy zeleru.
  • 1 červená paprika.
  • 1/2 zelenej papriky.
  • 1/2 žltej papriky.
  • 200 g mrazenej zelenej fazuľky.
  • 1,2 litra morčacieho alebo kuracieho vývaru (bujónu).
  • 50 g múky.
  • 3 žĺtky.
  • 320 ml paradajkovej šťavy.
  • 1 zväzok čerstvej petržlenovej vňate.
  • 1 zväzok čerstvej pažítky.
  • Soľ.
  • Celé korenie.
  • Ako pokračujeme:

    1.Očistite a umyte morčacie mäso.Dajte ho variť do studenej vody a pridajte 1-2 čajové lyžičky soli.

    2.Pravidelne zbierajte penu.

    3.Pridajte 2 celé cibule a 1 čajovú lyžičku celého korenia.Varte na miernom ohni s vidličkou 90-100 minút, kým sa mäso ľahko neoddelí od kostí.

    4.Medzitým si pripravte rezance: Zmiešajte 50 g múky, 3 žĺtky a štipku soli.

    5.Hnetieme 15 minút, vytvarujeme guľu, zabalíme ju do potravinovej fólie a necháme 30 minút odpočívať.

    6.Cesto rozvaľkajte na veľmi tenký plát, zrolujte a nakrájajte na tenké alebo širšie rezance.Rezance rozložte a nechajte ich 30 minút schnúť.

    7.Keď je moriak uvarený, vyberte ho spolu s cibuľou a vývar sceďte.

    8.Mäso vykostite a nakrájajte.

    9.Nakrájaj 2 cibule, 2 mrkvy, 1 koreň paštrnáka a 1/4 zeleru.Pridáme ich do precedeného vývaru a varíme 20 minút.

    10.Nakrájajte papriky (červenú, žltú a zelenú) a pridajte ich spolu s mrazenou fazuľou do vývaru.Varte ďalších 15 minút.

    11.Pridajte 1,2 litra vývaru a 320 ml paradajkovej šťavy.Potom pridajte domáce rezance a varte 6 minút.

    12.Nakoniec pridajte nasekanú petržlenovú vňať a klinčeky, premiešajte a nechajte 10 minút pod pokrievkou.

    Hotovo!

    Dobrú chuť!

    Ak máte aj vy svoj obľúbený recept, nezabudnite nám o ňom povedať v našej skupine Prima kuchárka na Facebooku a navštívte aj skupinu Prima inšpirácie, kde každý deň nájdete množstvo skvelých receptov

    VIDEO NÁVOD:

    Sophie
    Sophie
    Dobrý deň, som Sophie, vaša sprievodkyňa vo svete hotelového a reštauračného textilu. S vášňou pre štýl a kvalitu sa rada delím o tipy a trendy, vďaka ktorým bude váš podnik ešte krajší a pohodlnejší. Objavte so mnou najnovšie kolekcie a praktické fakty pre dokonalú atmosféru!

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Nejoblíbenější

    Čo hovorí lekárska záznam republikánskej kandidátky Kamaly Harrisovej

    Viceprezidentka Kamala Harrisová, demokratická kandidátka na post prezidenta USA.prezidentské voľby, zverejnila v sobotu list od svojho lekára, v ktorom ju vyhlásil za zdravú...

    Čo robiť, ak je pôda príliš kyprá a drobí sa na prach: týmto by mal chalupár posypať zem.

    Mnohí chalupári sa sťažujú na takýto problém, ako je nadmerná hustota pôdy. Existuje však pomerne veľa záhradkárov, ktorí sa stretávajú s opačným problémom.Ide...

    Ako rozoznať rozmrazené a chladené mäso: hlavné znaky – nenechajte sa oklamať.

    K výberu mäsa - bez ohľadu na to, či v obchode alebo na trhu - by ste mali pristupovať so všetkou zodpovednosťou, ak...

    Liga národov: Taliansko vs Belgicko – súboj dňa sa hrá na Olimpicu

    V stredu 10. októbra o 21:45 hod. sa na Stadio Olimpico v Ríme uskutoční zápas Taliansko - Belgicko, ktorý sa započítava do 2. skupiny...

    Nedávné komentáře

    LenkaNovakova on Predaj domácich koláčov
    Emília Nováková on Pistáciový tvarohový koláč
    JankaKritická on Kávu určite zapite vodou!
    Lenka Nováková on Čo zasadiť po cibuli?