Niekedy si po pridaní zelenín do polievok môžeme všimnúť, že chuť danej zložky nie je taká intenzívna, ako sme očakávali.
Taktiež sa niekedy môže stať, že zelenina zmení farbu na matnejšiu.
Toto nie je dobré na prvý chod, upozorňuje odborníčka na varenie nášho časopisu, kuchárka Julia Archipova.
Ako správne zavádzať bylinky do polievok, aby boli krásne a chutné
V prvom rade je dôležité pochopiť, že k negatívnym premenám so zložkou dochádza výlučne z dôvodu tepelnej úpravy.
Ak však zelenina nie je tepelne upravená, pokrm sa môže rýchlo pokaziť.
Z tohto dôvodu by ste nemali zeleninu vkladať priamo do hrnca.Výnimkou môžu byť len sušené bylinky.
Ale čerstvý kôpor, petržlenovú vňať, zelenú cibuľku a ďalšie dostupné možnosti nakrájajte a vložte priamo do taniera.
Ak vám táto možnosť nevyhovuje, zeleninu by ste mali čo najdôkladnejšie umyť.Uistite sa, že na nej nie je piesok.
Až potom ju môžete vložiť do kvetináča.Mali by ste to urobiť až vo chvíli, keď je prvé jedlo úplne uvarené a vy ste vypli oheň.