Nie každá gazdinka sa môže pochváliť schopnosťou pripraviť paštétu slušnej kvality.
Takýto predkrm by však bol skvelým dôvodom na zmenu v bežnom jedálnom lístku.
Paštéta sa spravidla pripravuje na báze vnútorností, upozorňuje odborníčka nášho časopisu, kuchárka Julia Archipova.Je však možné pripraviť zaujímavejší a užitočnejší variant.
Ako pripraviť kuraciu paštétu na sendvič
Zoznam výrobkov
– Tristo gramov vareného kuracieho filé;
– jedno varené kuracie stehno;
– dva strúčiky cesnaku;
– stredne veľká mrkva;
– cibuľa;
– pohár dvojitej smotany (viac ako 30 %);
– korenie a soľ.
Postup varenia
Filé a stehno by sa mali uvariť vopred.Z drieku vyberte len mäso.Mrkvu tiež uvarte do mäkka.Mäso a mrkvu nakrájajte na kúsky.Cibuľu nakrájajte nadrobno a predtým ju orestujte.
Uvedené suroviny zmiešame, osolíme a okoreníme vybranými koreninami.Prísady vložíme do mixéra a rozmixujeme do hladka.
Pridajte smotanu, premiešajte a opäť prešľahajte.Paštéta by mala pred použitím stáť niekoľko hodín v chladničke.