Pri príprave palaciniek sa môže pokaziť veľa vecí, čo má za následok, že sa pokrm jednoducho nepodarí.
Preto sa oplatí vopred sa chrániť pred tým, aby ste sa dopustili závažných chýb.
Šéfkuchárka Yulia Arkhipova, odborníčka na varenie nášho časopisu, nám prezradila, na aké chyby si treba dať pozor.
Aké to sú?
Nadbytok cukru
Nepredpokladajte, že vďaka veľkému množstvu cukru budú vaše palacinky chutnejšie: naopak, jednoducho sa prilepia na panvicu a nebudú sa obracať.
Preto sa oplatí prispieť ingredienciou podľa receptu.
Veľký počet vajec
Niektoré ženy v domácnosti sú presvedčené, že veľké množstvo vajec palacinkám prospieva.Je to mylná predstava.Výrobok bude krehký a suchý.Takéto palacinky sa budú ťažko jesť.
Nedostatok oleja
Na prípravu palaciniek je najlepšie vniesť časť oleja priamo do cesta, a nie ho len rozotrieť na panvicu.Výrobky budú pružné, mäkké a chutné.
Ak však necháte olej iba na panvici, tento efekt nedosiahnete.