Ukázalo sa, že tajomstvom prípravy dokonalej vyprážanej pečene je pridanie. kryštálového cukru.
Zdá sa, že sladká zložka môže pokrm len pokaziť.
V skutočnosti cukor pri správnom použití robí pečeň chutnejšou a jemnejšou.
Júlia Archipovová, expertka sieťového vydania Belnovosti v oblasti kuchárstva, kuchárka, pekárka štvrtej kategórie, porozprávala o nezvyčajnom kulinárskom triku.
Ako použiť cukor pred varením pečene
Je to veľmi jednoduché: pred odoslaním pečene na panvicu by sa mal výrobok posypať malým množstvom cukru.
V dôsledku toho sa dosiahnu hneď dva pozitívne účinky.
Najprv pokrm zmäkne.Pečeň určite nezatvrdne a bude veľmi jemná: gurmáni budú nadšení.
Po druhé, zlepší sa chuť pokrmu.Často sa stáva, že pečeň je horká.Cukor túto horkosť len zamaskuje.Pomáha však zvýrazniť príjemné chute.
Dôležitý bod: s cukrom to nesmiete preháňať.Cieľom kuchára je predsa získať vyprážanú pečeň, nie nejakú sladkosť.Jedna štipka cukru úplne postačí na zjemnenie pečene a zbavenie sa jej horkosti.