Polievka je nevyhnutnou súčasťou zdravej ľudskej stravy, najmä na jeseň, keď telo potrebuje viac teplej tekutej stravy.
Lenže problém je v tom, že varenie polievky spravidla zaberá veľa času: treba stráviť čas vyprážaním a varením vývaru.
Expertka internetového vydania BelNovosti, kuchárka Julia Archipovová, sa však podelila o jednoduchý recept na zeleninovú polievku, pri ktorej nie je potrebná žiadna predbežná úprava produktov.
Stačí nakrájať ingrediencie a vložiť ich do hrnca v určitom poradí, pretože čas varenia je pre každý produkt iný.
Začnite teda tým, že si pripravíte potrebné ingrediencie: cuketu, brokolicu, mrkvu, papriku, zeler a petržlen.
Mrkvu a cuketu nakrájajte na kolieska, zeler na polmesiačiky, papriku na stredne veľké kocky a brokolicu na ružičky.
Najprv do hrnca naplneného vodou vhoďte cukety a mrkvu.Varte ich, kým nie sú napoly uvarené.Po 10 minútach pridajte zeler a papriku a po ďalších 7 minútach pridajte brokolicu.
Zeleninu dochuťte soľou a korením.Po 5 minútach odstráňte polievku z ohňa.
Tento chutný zeleninový pokrm je hotový – podávajte s použitím petržlenových listov na ozdobu.