Kvasnicové cesto je základom mnohých chutných jedál, ako sú koláče, torty, bialyše a pizza.
Vzhľadom na to, že mnohé ženy v domácnosti sa pri práci s týmto cestom stretávajú s ťažkosťami, expertka vydania siete BelNews sa podelila o recept, ktorý vám umožní zvládnuť túto úlohu bez problémov.
Na miesenie cesta budete potrebovať nasledujúce produkty:
Mlieko sa zohreje a zmieša s vodou, potom sa v tejto zmesi rozpustí soľ, cukor a droždie a až potom rastlinný olej.
Postupne sa prisype múka a vymiesi sa cesto.
Je dôležité nepreháňať: niektorí kuchári pridávajú múku, kým sa cesto už nelepí, a tak robia chybu, že cesto je lepkavé.
Malo by sa vymiesiť do homogénnej konzistencie a nechať na teplom mieste 15 – 20 minút.
Po uvedenom čase by malo cesto vykysnúť, čo znamená, že môžete začať s tvarovaním cesta.