Radi pečiete domáci chlieb? Potom je tento článok určený práve vám.
Povieme vám recept na chutné placky z lístkového cesta zo surovín, ktoré má každá domácnosť.
Ako pripraviť lístkové cesto
Takto sa pečie lístkové cesto v Uzbekistane.Budete potrebovať múku, soľ, cukor a maslo.
Do misky nasyp 700 g preosiatej múky, pridaj lyžičku cukru a lyžičku soli, premiešaj.
Prilejeme pol litra vriacej vody, vymiesime cesto.Hotové cesto by malo stáť 15 minút.
Cesto rozdeľte na 8 rovnakých častí.Jednu guľu cesta rozvaľkajte na tenkú vrstvu, potrite maslom, posypte múkou.
Cesto preložte do obálky, každú vrstvu potrite maslom a posypte múkou.
Odložíme bokom, vyvaľkáme druhú guľu cesta, potrieme maslom a posypeme múkou, do stredu položíme pripravenú obálku, z oboch strán ju prikryjeme cestom, potrieme maslom a posypeme múkou, aby vznikol štvorec.
Výsledkom sú štyri hrubé koláče.Každý z nich opäť rozvaľkáme tak, aby sa zdvojnásobil.
Tortilly vložíme na maslom vymastenú panvicu a na miernom ohni ich opečieme pod pokrievkou z oboch strán dozlatista.Horúce tortilly potrieme maslom.