Každá hostiteľka sa chce naučiť piecť dokonalé palacinky, aby sa na stôl vždy dostalo dôstojné pohostenie.
Ale zvládnuť toto klasické jedlo môže byť niekedy ťažké.
Šéfkuchárka Yulia Arkhipova, odborníčka na varenie nášho časopisu, nám poradí, ako zlepšiť kvalitu palaciniek.
Aké tajomstvá palaciniek musíte poznať
Vyváženosť vajec a cukru
Málokto vie, že množstvá týchto zložiek sú v silnom vzťahu.Ak zavediete viac ako jedno vajce, mali by ste zvýšiť aj množstvo cukru.
Vždy však treba mať na pamäti, že by sa nemali zavádzať viac ako tri vajcia na liter polotovaru.
Rastlinný olej
Ak túto zložku do zloženia palaciniek stále nepridávate, mali by ste sa o to pokúsiť.Pokrm sa ukáže výrazne kvalitnejší a chutnejší.
Jedna veľká lyžica bude úplne stačiť.
Sóda
Ak chcete podávať krásne palacinky s dierami, v tomto prípade by sa mlieko malo zriediť pitnou vodou s plynom.
Takéto palacinky všetkých prekvapia svojou kvalitou.